Femei versus bărbați

Am început sā-nțeleg că suntem, bărbați și femei, extrem de diferiți. Instinctele noastre sunt diferite, dorințele ne sunt diametral opuse.

Femeia in genere, aspiră la un statut care s-o impună în fața altor femei.

Ea își dorește siguranță, familie și copii.

E posesivă și nedoritoare neapărat de senzații și trăiri sexuale multiple, tot mereu străine. Femeia e blândă, statornică, își creează obișnuințe cu un partener care-i place și pe care-l admiră și-l respectă.

E maleabilă și foarte adaptabilă omului pe care l-a ales, considerându-l și obligându-l oarecum să-i garanteze și să-i promită o viață în doi, ei doi, permanentă și fericită.

Bărbatul, în schimb însământează partenera, promite din cuvinte eternitate în sentimente, laudă și complimentează un fizic imperfect în oglindă, dar mai mult decât perfect zugrăvit în litere alese cu grijă, unic și extrem de singular, extrem de al lui, diamant neșlefuit dar educat și tăiat perfect, adaptat nevoilor personale.

Asta până în momentul în care apare o pradă nouă, prada pe care și-o dorește în aceleași condiții, în aceleași propoziții.

Bărbatul, prin repetiție, își creează obișnuințe, obișnuințe care-l definesc ca și un animal de pradă.
Femeia, în schimb, prin neobișnuință, prin dorința singulară de a-și forma o familie de care bărbatul să se-ngrijească conștiincios, naște reguli și principii, devenind astfel ,animal domestic.

Diferențele dintre bărbați și femei sunt majore și conflictuale totodată. O femeie fericită în relație, trebuie să explice mult, extrem de logic și de rațional partenerului de viață, avantajele relației în doi. Trebuie să lupte permanent pentru fi credibilă, să învețe și să și înțeleagă deosebirile dintre domestic si prădător.

Citeste si...  Bărbatul ideal

Să le exploateze in favoarea lor, prin exemple clare și concrete, să explice diferența dintre un somn liniștit în brațe cunoscute și un somn agitat în brațe străine, să deslușească un psihic labil de băiețandru ascuns într-un închipuit psihic adult. Să-l citească corect și să-l expună mai departe argumentat.

Nu mereu reușește însă. Prădătorul, de obicei, e mai puternic. Tocmai de aceea, femeia trebuie să fie matură, calmă, să nu certe ci să mângâie, să pretindă că înțelege și cunoaște o limbă străină cu gramatică grea. Femeia, pentru a fi fericită, trebuie să fie mereu cu un pas inainte.

Astfel doar, femeia are atribut de doctor și dacă vrea și chiar își dorește, va face cariera într-un domeniu unde facultatea n-are nume și nici examene scrise. Dar are totuși un atu puternic în fața bărbatului: nu e sclava instinctului, astfel având timp suficient pentru a sta pe gânduri și pentru a cântări.

Femeia e puternică pentru că POATE orice își dorește și asta în ciuda faptului ca nu s-a născut cu instinct care s o ajute.

Bărbatului îi place să spună:”Eu cred”!

Femeia preferă :”Noi credem”.Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x