Certificat de casatorie

IMG_0611

Nu stiu de ce, in momentul in care ne trezim cu certificatul de casatorie in sertar, noi, femeile, sau mai degraba unele dintre noi, caci nu-i corect sa generalizez, ne pierdem subit interesul vis-a-vis de noi insene.
Dispare dorinta de a fi suple, dispare nevoia de relaxare intr-o sambata in club, uitam sa zambim complice iubitului devenit sot, soptindu-i printre buze ca am avea chef de o noapte aventuroasa.
Uitam de noi, ne uitam practic sensul femeiesc, daca pot spune asa si iata-ma cum pot.😜

IMG_0613

Am castigat un statut, suntem in posesie de partener pe viata, nimic nu se mai poate schimba de azi incolo. Ne linistim dorinta, ne uitam cu totul in haine largi de trening boyfriend, invartind sarmalele prin cratiti afumate.

Hai sa va spun ceva..

In momentul in care te-ai casatorit, incepe viata ta in doi de fapt, ea nu se incheie aici, ci doar da startul unei noi etape.
Incepi un altfel de joc de acum incolo, ce se anunta chiar un pic mai complicat decat cele cu, care ai fost obisnuita.
E mult mai greu, din punctul meu de vedere, sa-ti mentii relatia tanara si vesela si curioasa inca, dupa ani dormiti impreuna,  este mult mai dificil sa reusesti sa-i mentii interesul sexual treaz inca si nu somnolent, este delicat sa balansezi cum trebuie rolul multiplu pe care-l ai ca si iubita, prietena, ba chiar parinte, cateodata.

Iubirea este extrem de fragila.
Ea se mentine cel mai bine intr-un climat de incredere reciproca,pasnic, si nu intr-un climat ce exprima neliniste si incordare, ofensiv.
Increderea pe care o aveti in sotul dvs este direct proportionala cu increderea pe care o aveti in dvs, stima de sine tot de aici se hraneste, de altfel.

IMG_0612

Revenind, actul de casatorie reprezinta orice vrei tu, mai putin garantia ca te-ai asezat la casa ta pe viata, cu omul ales.
Ma gandeam sa fac o lista cu „asa da” si „asa nu”, sfaturi , cum tot citesc ca dau toti, pentru mai multe sau mai putine probleme, previzibile sau nu, ce pot aparea intr-o relatie.
Le si scrisesem deja, dar cand am terminat, mi-am dat seama de inutilitatea lor.
Si stiti de ce? Pentru ca am realizat ca nu trebuie respectat punctul 1 sau punctul 2 dintr-o lista lunga, ca nimic si nimeni nu garanteaza ca iubirea dintre voi, noi, oricare am fi noi, n-ar putea avea si ea un final nedorit.
Este foarte posibil, ca intr-o zi sa ne trezim si fara vreun motiv vizibil, sa ne dorim sa punem punct, sa scriem mai departe povestea in singuratate.
Sau in alti doi.
Sau se poate intampla ca el, sa se fi plictisit de acelasi chip zambitor dimineata. Sa se fi plictisit de monotonia devenita rutina cotidiana.
Se poate intampla si asta, nu-i asa? Indiferent din ce punct de vedere vorbim.

Citeste si...  Femei căsătorite

IMG_0615

Indiferent ca ai o relatie ca la carte, indiferent ca ai pus in practica sfaturile bunicii, ale vecinei sau ale prietenei cele mai bune.
Si cand se-ntampla asta, daca se va intampla, nu trebuie sa-ti scrii o drama in povestea ta de ieri frumoasa si cu final fericit.
Trebuie sa zambesti cum o faceai in fiecare zi.
Caci si pentru tine, ca si pentru el, e un inceput ce poate va fi misto.
Sau mai frumos,cel putin, decat zile plicticoase, certuri, umbre ale unei relatii consumate de ambele parti.
Deci, nu o lista de sfaturi astazi, ci unul singur:
” Traieste azi la maxim, caci maine vine in pasi repezi. Cu noutati importante sau fara, nu stim. De aceea AZI e important. Mereu AZI.”Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x