Extrovertit versus introvertit

IMG_1525

Mereu m-am gândit că oamenii introvertiţi, sunt incompatibili cu mine. Dar şi în general, din punctul meu de vedere, nu-mi pare că sunt nişte oameni extrem de doriţi pe aproape. Oamenii care vorbesc cu suficientă sinceritate despre ei înşişi, ba chiar şi despre defectele personale ce-i apasă, îmi par întotdeauna mai veridici. Ştiu de unde să-i apuc, căci mă identific şi eu, cu acest gen de persoană; probabil că și de aceea îmi plac ei mai mult decât cei închistaţi şi secretoşi.

IMG_1527

Am mai observat, de asemenea în timp, că te poţi apropia şi de oameni a căror opţiune de viaţă nu-ti este compatibilă sub nicio formă.

Asta mi se pare minunat.

Să ai simţul răspunderii, să fii asumat cu tine însuți, în acelaşi timp însă să fii totuși conştient că nu neapărat toți ceilalţi îţi îmbrăţişează cu totul teoriile, și este firesc să fie aşa.
Este interesant cum ne împrietenim uşor cu oameni ce sunt de multe ori chiar opusul nostru, cu perspective diferite de viață pe care nu le înțelegem și nu ne reprezintă, dar pe care la acceptăm totuși întelegând că nu tot ceea ce este valabil pentru noi, va fi întotdeauna și pentru tot restul.

Citeste si...  Nevoi de copil

IMG_1526

Prin a fi extrovert şi a explica lucruri despre tine, nu înţeleg eu neapărat a povesti toată viaţa ta unui străin întâlnit ieri, spre exemplu.
Înseamnă curajul de a expune slăbiciuni, de a exprima emoţii, de a fi cu adevărat un om deschis, cu lucruri de împărtăşit din experienţe proprii câteodată, fără temeri  că dacă te prezinți cu ceea ce eşti, vei fi judecat şi pus la zid.

 

Nu prea am încredere în oamenii care nu beau măcar câteodată, nici în aceia care nu vorbesc despre ei niciodată.

Şi cam atât pentru azi! Zi cu soare!?

 Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x