Asteptări

Tot timpul avem aşteptări mari si poate prea multe din partea celorlalti.
Mereu suntem nemulţumiţi dacă dăruim şi nu primim înapoi acelaşi lucru.
” Eu te iubesc şi uite! fac aşa. Tu mă iubeşti, zici? Hmm..! Nu prea te cred..!!..căci uite! Tu faci altfel şi  nu aşa cum fac eu.”

Mereu suntem dezamăgiţi dacă oamenii nu ne-nţeleg cu totul doleanţele ori dacă nu observă când transmitem non verbal tristeţea noastră..sau bucuria noastră de moment, ori fericirea, împlinirea personală.

Observ că ne-am obişnuit să suferim prea tare atunci când remarcăm că tot ceea ce facem noi, doar pentru noi în speţă, nu ne interesează decât pe noi înșine şi-atât.
Întotdeauna vrem să auzim şi-un „bravo”! cel puţin din partea celor apropiaţi, atunci când reuşim să ducem pân’ la capăt lucruri considerat a fi esențiale.
Ne dorim să împărtăşim împliniri personale, fericirea noastră, importantul nostru bucuros de astăzi oamenilor importanţi din viața noastră, nu-i așa??!

image

..de-aia ziceam că avem aşteptări prea mari şi mult prea multe de la oameni în general, doar pentru că împlinirile noastre nu bucură o lume-ntreagă cum poate că nouă ni se pare-a fi firesc.
Nu bucură pe nimeni mai exact probabil. Decât pe noi înşine şi doar atât.

Există două feluri de oameni: cei ce fac lucruri pentru ei, îndeplinindu-şi vise proprii, trăindu-şi fericirea în stil vesel personal…şi cei ce trăiesc numa’ prin ceilalţi, cei ce se schimbă cameleonic în funcţie de anturajul prin care se tot învârt.

Indiferent din ce categorie ai face parte, tot vei avea însă aşteptări din partea celorlalţi oameni.

Vei avea nevoie de apreciere şi de recunoaştere pentru a fi mulţumit cu totul sufleteşte, totodată sigur că ceea ce-ai făcut chiar reprezintă un real succes, nu doar în sine-nchipuit. Pentru a fi împlinit cu totul şi fericit şi, mai ales, pentru a-ţi câştiga încrederea în tine, ai categoric nevoie de recunoaştere cumva.

Este ca şi-atunci când iubeşti o persoană mult şi dedicat, statornic şi hotărât.
Păi când ajungi să iubeşti astfel, categoric nu mai ai nicio îndoială, eşti sigur că iubirea îţi este împărtăşită; ai avut deci recunoaştere iniţial, aţi fost îndrăgostiţi ambii iniţial şi apoi tot împreună, aţi hotărât că sunteţi compatibili pe termen lung, că puteţi merge mai departe ca şi parteneri într-o relaţie de cuplu asumată pe de-a-ntregul și în viitor. Iubită împreună.

Citeste si...  Dorim revoluție?

Avem aşteptări multe de la oamenii pe care-i iubim, care ne sunt prieteni, apropiaţi sufleteşte; avem aşteptări ori nevoie de recunoaştere şi de la oameni străini, necunoscuţi.
Dar e firesc să fie aşa, zic!

Este firesc să ai nevoie de un feedback, este categoric necesar să simţi că eşti iubit într-o relaţie unde iubeşti, este important să ţi se spună „bravo” dacă tu ştii că-l meriţi..cred că-i absolut normal până la urmă, să avem aşteptări din partea celorlalţi.

..dar nu aşteptări pentru că am dăruit ceva şi ne trebuie obligatoriu în schimb  altceva, nu aşteptare de îmbrăţişat pentru că noi îmbrăţişăm.
Mi se pare doar firesc să m-aştept să mă observi atunci când am motive reale sa fiu mândră de mine, pentru că mi-a reușit ceva extraordinar pentru care am muncit și am luptat și uite!..mi-a ieșit perfect.

Eu am o singură aşteptare de la
ceilalţi, doar una: am nevoie să ştiu că ştii, să ştiu că vezi, să ştiu că simţi bucurie, să nu abţii dacă observi că merit, să-mi spui un „bravo!”.

Asta-i aşteptarea mea din partea celorlalţi, din partea celor ce mă iubesc şi care pretind că le-aș fi importantă în vreun fel.

Dacă aflu un „bravo” pe care în sine  ştiu că mi l-aş merita pe bune și din partea celorlalţi, a celor importanţi mie..dacă mi-l spun firesc, fără să-l cer, fără să-ntreb..dacă au observat ei că am făcut şi-am dres eu ceva un pic mai important..ei bine, atunci înseamnă că ei mă iubesc şi astfel le și pasă bucuria împlinirii mele de moment.

Căci au simţit-o fără să le-o explic în amănunt.
…iar dacă ceilalți nu-mi vor spune nimic, înseamnă că am multe, prea mari și mult prea multe, asteptări eu de la oameni în general.Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x