Maturitate, fără doar și poate!

 

Ce-i aceea maturitate? Când devii cu adevărat un om matur?

..atunci când vei lua oamenii ca atare, atunci când vei înţelege că nimeni nu este perfect și e firesc să fie-așa.

image
Atunci când vei înţelege că maturitatea nu se numără în ani, că nu se iveşte de după colţ sine qua non, odată cu împlinirea vârstei de..ani.
Atunci când vei fi tolerant cu oamenii un general, cu tine însuți în particular.

Matur ești atunci când deși copleșit de probleme, dezorientat și confuz, vei reuși să-ți ştergi toată lacrima și vei avea puterea de a te ridica singur în picioare pentru a o lua de la capăt.

Maturitate înseamnă atunci când îţi cunoşti atât slăbiciunile cât şi forţa interioară, când vei învăţa să te accepţi şi să te iubeşti cu tot sufletul pentru ce eşti și pentru cine ești, apoi să-i accepţi pe restul ceilalţi pentru ceea ce sunt și pentru cine sunt, fără a-i judeca.

Maturitate înseamnă a trăi şi a te lăsa în voie să trăiești.
Matur vei fi atunci când vei înceta să încerci să schimbi oamenii din jur, atunci cand mai degrabă te vei focusa să schimbi lucruri ce nu le simți în acord cu tine, lucruri ce nu te lasă să fii fericit.

Maturitatea înseamnă când să înveți să dai drumul şi nu să te agăți.
Matur vei fi atunci când vei fi capabil să dăruiești fără a avea prea multe așteptări în schimb.

Matur vei deveni atunci când vei intelege că indiferent de ce faci, faci pentru liniştea ta.
Maturitate înseamnă că nu vei dori să arăţi lumii întregi cât ești de inteligent, când nu ai nevoie de nicio demonstraţie.
Matur vei fi când te vei focusa pe oameni pozitivi şi-atunci când nu vei mai avea nevoie de aprobarea celorlalţi pentru actiunile pe care îți dorești să le întreprinzi.

Maturitate este când nu te compari cu ceilalţi, când simţi linişte interioară şi nu nelinişti şi incertitudini ori tristeți.

Maturitate este când nu vei mai gândi că fericire este totuna cu avere, că implinit poți fi doar dacă locuiești într-un castel.

Cred că eşti matur cu adevărat abia atunci când faci o diferenţa clară între nevoie şi dorinţă.

Citeste si...  Plouă cu primăveri

De cele mai multe ori ni se întâmplă să confundăm plăcerile, bucuriile pe termen scurt, cu nevoile şi obiectivele pe care le avem de îndeplinit pe termen lung, de aici se ivesc astfel tot felul de probleme în plan personal, tot soiul de conflicte interioare totodată.
Uneori nu suntem maturi suficient încât să le diferenţiem, fie că este vorba despre menţinerea unor relaţii de cuplu, de prietenie, fie ca simplă diferenţiere între hobby-uri şi pasiune, chiar îndeplinirea sarcinilor de rutină.

Pe de altă parte, om puternic înseamnă om cu forţă interioară, om puternic înseamnă om cu putere de decizie ce are curaj să-şi ia viaţa în propriile mâini având convingerea că orice ar fi şi orice s-ar întâmpla, va reuşi negreşit indiferent ce-ar întreprinde.

Om puternic înseamnă să ştii în primul rând cu exactitate ce vrei, ce-ți trebuie, să ai targetul stabilit, pentru a putea gândi soluţii care să-l ducă la îndeplinire.
Un om puternic va şti întotdeauna că esenţial este să opteze pentru ce-i e necesar cu adevărat, nu pentru ce observă că le este necesar celorlalți.

Omul puternic şi matur trăieşte pentru sine şi nu pentru restul, se vede în oglindă cu proprii ochi şi nu prin ochii altor oameni.

Om puternic mai înseamnă maturitate emoţională, echilibru emoţional: tu conduci emoţia, şi nu emoţia te conduce pe tine.
Înseamnă curaj şi compasiune: curaj de a lua decizia corectă, compasiune pentru ceilalţi ce nu-s în stare să decidă ce-i benefic pentru ei înşişi.

Putere nu câştigi adunând bunuri, fiind avid şi însetat de o situaţie materială foarte bună câştigată cu orice preţ, ci împărţind bunuri din puţinul tău.

Nu eşti puternic dacă ai bani, case şi maşini, cu ajutorul cărora să te impui în importanță, vei ajunge cu adevărat un om puternic doat atunci când nu ai nimic din toate astea și totuși reuşeşti să te faci auzit, ascultat, înţeles, apreciat..iubit într-un final.

Înţelegi ce spun aici?
Nu îţi propui brusc target să te maturizezi ori să devii puternic.
Pur şi simplu vei deveni într-o zi.

Într-o zi în care vei fi înţeles toate aceste lucruri simple. Plus încă două trei detalii.
DoarSubscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x