Amanta soțului meu

 

Subiect ce ține mai mereu prima pagină a ziarelor de scandal. Amanta.
Subiect ce naște curiorități..
„…Vai!! Cum? Dar chiar așa?!? Și chiar pe bune, serios?!? S-au despărțit, zici, nu?? Dar de ce, știi?! Aaa..aha..! De la amantă a plecat toată nebunia asta..!..”

Subiect ce naște totodată și supărări cu lacrimi multe, subiect ce creează tipare despre cum arată ea soția cea grăsuță..”off!!off! sărăcuța..!” la modul general; teorii mai apoi despre cum se întreține de scump pe de altă parte tânăra amantă..ea, slăbănoaga, în particular.

Femeia amantă ori mai degrabă femeia soție??!
Tu ce preferi ?
Ție ce-ți place?!? Sexualitatea, respirând prin toți porii, ori sărmăluțe pofticioase respirând afumătură învârtită-n cratiță?

..de parcă s-ar exclude neapărat una pe cealaltă..!!

..și știi ceva?!? nici măcar nu-i important ce mi-ai răspunde. Dar chiar te rog, nu te-agita!

Cu totul altceva mă interesează mai tare decât dacă-ți iubești soția, ori dimpotrivă.! dacă ești genul ce se-ascunde după deget și te căsătorești, iubindu-ți mai apoi amanta..

Mi s-ar părea cuviincios însă, să nu mai stăm botoși și indignați, să nu mai târâm amanta prin genunchi, pe-asfaltul rece, indignat și el la rândul lui, ce-mprăștie bufnind pe nas pietricele dureroase la atingere, peste un trup firav, angelic, despletit de femeie tristă.
Mi-ar plăcea să nu mai certăm cu ton atât de iritat, de încruntat, de acuzator, de răuvoitor și bârfitor și arțăgos, femeia ce se află poate întâmplător, în statut de amantă astăzi.

De ce să fii judecător, când ai putea să fii doar martor?

image

În altă ordine de idei, amanta nu-i întotdeauna secretara, nici sărăntoaca ce moare de foame prin vreo garsonieră unde locuiește cu bunicii și părinții laolaltă..!
Amanta nu mereu e o tânără frumoasă, o viperă, nu are tot mereu nici facultate masterată în vânturat perfect din gene false, flirtând privirea, învârtind-o ba prin colo..ba spre dincolo, sperând că..doar-doar va prinde astfel pradă bogată masculină și bătrână și grasă și însurată; ce-i va îndrăgosti prezența subțire, extrem de delicată.

Amantă poate fi oricine, dragii mei…!!

O gospodinuță simpatică, spre exemplu, aflată-n prag de vârsta a doua, ce nu și-a pierdut umorul deși au trecut ani atâția peste ea, care are încă un zâmbet frumos și cald, de femeie mișto și ingăduitoare.

Spunea cineva odată, nu mai știu pe unde-am auzit exact..o femeie, da, cu siguranță era femeie…! ea zicea așa:
” În casa noastră dispăruse zâmbetul, de aceea am divorțat. Mi-era dor să zâmbesc din nou..!”

Citeste si...  Gând de vară!!

Din păcate, nu toți au curajul ei.
Curajul de a pleca când simt ca nu mai este-n cuplu fericirea ce le zâmbea odată, bucuroasă că-i vede veseli împreună.

Revenind, amante nu au numa’ oamenii bogati!!
Amanta nu-i neapărat femeie de profesie amantă. De obicei i se întâmplă și atât.

Amanta nu își plimbă obligatoriu fustele în trend mereu la modă, cumpărate de către amantul ei bătrân pe care nu-l suportă de altfel, prin mașini scumpe tapițate-n piele aurită pe alocuri.
Poate nici n-are carnet.

Amanta nu-i nici o țărancă întotdeauna, născută-n colț de hartă, strămutată-n București cu gând parvenit de căpătuire. ( și printre altele așa, ce-aveți voi cu fetele ce s-au născut la țară??! de ce-i ceva atât de negativ?!?..)

Amanta e doar o femeie cum suntem toate celelalte, cu suflet și trăire și dragoste de dăruit.
Cu dorință de a fi mămică, de a avea o familie, de a se îmbogăți sufletește..de a iubi și de a fi iubită precum ea crede că este doar soția.

Ahh!!…și încă ceva adaug, iar după care gata..!! am plecat..!

De ce certăm principial numai amanta? De ce o judecăm și-i scriem tot mereu doar ei sentințe multe? De ce o condamnăm pe ea, iar soțul, pe de altă parte, îl iertăm și azi și mâine și de câte ori îi tot aflăm amanta?
De ce vorbim și povestim acuzator doar o tipologie?!! cea a amantei?..; și omitem să aducem vorba despre tipologia bărbatului născut a se trăi amant?

De ce strâmbăm din nas amanta, căci..”ea-i de vină..și ea și numai ea, nenorocita dr….!” căci ea ne-nhață soțul, pândindu-l mai mereu la cotitură cu fusta ridicată-n brâu..?!?
De ce așa?
…iar pe el îl trecem cu vederea găsindu-i circumstanțe iertătoare, deși știm prin străfunduri că el, doar el
și numa’ el, a fost cel ce i-a ridicat toate poalele pe rând în sus?? Mai sus de brâu apoi..și peste sân?!?

Că asta voiam sa povestesc..! Și sper că n-am uitat vreun argument important de adus în discuție..; n-am timp să recitesc, mă cam grăbesc..!! Hahahah..căci ies cu o prietenă bună la Loft, în seara asta..!!

Ahhh..păi vezi?! Vezi cum uitam esențialul??!? Așa pățesc mereu..nici că mă voi lecui, e clar..!
Am uitat să vă spun noutatea, măi..!
..m-am împrietenit cu amanta fostului meu soț, ea e cu Loft-ul și cu distracții de-astea mai nocturne..!!

Ce tipă mișto esteeee..! Nici n-ai idee..!
Îmi seamănă leit. Hahahah!! Cheers!!

 Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ruxandra Ionita
7 years ago

Am mai scris si eu despre subiectul asta, de cateva ori. N-am inteles niciodata barbatii care se casatoresc, dar care, apoi, isi gasesc alinarea in bratele altora. Nu consider sotia vinovata, ca ar putea foarte bine, in loc sa stea la cratita, sa mearga in saloane, sa isi faca unghiile, ca amanta. Norocul meu ca am barbat care nu vrea sa-i gatesc. Miros a flori de tei si-a oja proaspata. 🙂

Adina Banea
7 years ago

Pai nu-i sotia vinovata categoric. Nici amanta.
Mereu am considerat ca singurul vinovat este doar el.
Si nu neaparat pentru ca insala, ci mai degraba pentru faptul ca nu pune punct unei relatii inainte sa-si inceapa alta.

Ruxandra Ionita
7 years ago
Reply to  Adina Banea

Sunt prea putini barbati care pun punct unei căsnicii pentru a rămâne cu amanta. Cred că mulţi sunt incantati de ideea de aventură, de faptul că se pot iubi în secret, fără ca soţia să afle. Ghinionul multora e că soţiile cam simt când sunt înşelate. şi cred că mulţi sunt prea proşti şi nu-şi dau seama că ce are amanta are si nevasta. Dar se complac în monotonie şi le e lene să redescopere femeia de lângă ei.

Adina Banea
7 years ago

Hmm! Mda..asa o fi!! Insa ideea de amanta, cum am mai spus si-n alte randuri, implica mai mult decat o aventura. Mai degraba o relatie paralela..de aceea mi se si pare de neiertat vreodata.
Pot sa accept instinctul masculului, dorinta de nou si noutate, desi n-o inteleg pana la capat..; dar nu pot accepta alta relatie cu totul. Nu cred c-as putea trece vreodata peste.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x