Interviu Claudia Pavel

image

Claudia Pavel e creața aceea drăguţă..! Aceea cu păr lung, stufos, din trupa Cream.
V-o amintiţi, nu?? Aha.!..Da..da.!..exact! Că bine ziceţi voi:
„- Nici n-am uitat-o!”
..şi pentru că tot vă mai stăruie prin minte, șii..pentru că m-aştept de-acu’ s-o mai şi fredonați câteodată, aveţi astăzi, iată..! ocazia s-o răsfoiţi cum trebuie, şi nu doar printre rânduri.
E bine-aşa? ?

– Hello, Claudia..!!..dacă-ţi spun că m-am culcat cu grijă aseară, o să mă crezi?!? Căci mi-ai zis că ai o mulţime de lucruri pe cap şi că nu ştii exact dacă apuci să-mi răspunzi întrebărilor. Iar mie astăzi îmi trebuiau, ţi-am tot subliniat şi..mă aştept să te fi apucat să citeşti întrebările pentru a vedea ce-am scris aici şi pentru a mă pune mai apoi pe lista ta de priorităţi..hahhhahah! Sunt amuzantă, nu??? Știaaam eu că vei zâmbi și te vei apuca de treabă:))!
Care-s priorităţile tale zilnice, că tot a venit vorba??

– Eşti haioasă ca mai întotdeauna, ori ca de-obicei!! Păi..uite! Și voi încerca să scriu cât mai în ordine: deci..ne trezim şi mâncăm micul dejun repejor, apoi fuguţa la grădiniţă. În pas alergaror din nou, ajung la sală, unde intru la orice clasă găsesc disponibilă, sport numa’ să fie..!! Apoi întâlniri, evenimente..am agenda full..! Oră după oră am câte ceva programat; iar dacă îmi trece prin cap să mă bucur de ziua de mâine, crezând că..în sfârşit..! sunt liberă să fac ce-mi trece prin cap, ei, bine, nu! Se iveşte ceva care să-mi strice planurile..!
Totodată însă, în principiu, până-n patru programez una alta..treburi personale ori profesionale. Asta pentru că la patru îl iau pe Noah de la grădi, mergem apoi împreună în parc, ori la înot..! Ori la altele, importante pentru el, la fel de importante pentru mine de asemenea, prin prisma lui.

image

– Greu să ne-ntreţinem slabe şi frumoase..!! Greuu tare!! Să-nţeleg, deci, că te descurci uşor cu Noah? N-ai nevoie de bonă, pare-se din ce mi-ai spus deja. Aşa e?

– Sunt eu şi sora mea..! N-am bonă momentan, dar nici nu-i simt lipsa deloc. Noah ne menţine pe amândouă în formă..! hahahah..!! E un super antrenor :)) ..în plus, prefer să-l am cu mine mai pe peste tot.

E foarte bine că ajutorul îţi vine din familie, Noah al tău are noroc de-un mediu cald şi foarte afectuos..!!
În altă ordine de idei, sunt tare curioasă dacă îi vei explica fiului tău, adevăruri despre..cum a venit pe lume, spre exemplu..?!? Dacă te va întreba, peste vreo 3-4 ani cum s-a născut el, cum se nasc copiii în general..îi vei spune povestea berzei, ori îi vei răspunde cu ton firesc cum că ei, copiii noştri, se nasc din iubirea existentă între părinţi?

– Uite, eu am învăţat ceva..am învăţat că, indiferent dacă adevărul doare, întotdeauna trebuie spus până la capăt. Cred că verticalitatea este calitate importantă a omului, în general. De aceea voi merge pe acelaşi principiu moral şi corect şi cu fiul meu. Aleg deci, principiul adevărului. Cred că este esenţial să le spui realitatea, adevărul copiilor, mereu şi fără excepţie să le spui adevăr, căci altfel, poate ar putea părea ori că le subestimăm inteligenţa, ori că avem ascunzişuri şi secrete vizavi de ei; ceea ce în timp, va duce la un firesc de minciună din partea lor, vizavi de noi.
Ne-ar conveni nouă, părinţilor, o realitate ireală spusă cu un aer degajat, din partea copilului nostru?? Nu!!
Atunci noi de ce să-i spunem altfel decât cum stau lucrurile? Pe înţelesul lui, fireşte..cu dragoste, vei găsi întotdeauna cuvintele potrivite. Sunt convinsă.

Citeste si...  Melancolie

– Bravo! Aşa procedez şi eu..!!
În altă ordine de idei, ce zici, te mai întorci în America? Ai vreun gând? Pe termen lung, mă refer, nu doar în vizită
..

– Habar n-am momentan. Sincer, nici unul dintre noi nu ştie unde îl va duce drumul exact. Ori când. Indiferent de ce planuri îmi fac, în general ori le depăşesc cu mult, în sens pozitiv, fireşte, ori păţesc o turnură interesantă :)). Aşa că, vom vedea ce se va-ntâmpla..las viitorul să vină de la sine, să se-ntâmple..să curgă!! Îmi place în schimb, ador chiar, să descopăr locuri noi prin lume….plecăm des, ne mişcăm de colo-colo frecvent. Momentan însă, suntem aici, aici e casa noastră. Astăzi, cel puţin aşa e hotărât.

Ştii că eu am câteva întrebări standard în interviuri..?!? Ştii sau nu?? Aahh..observ din mimică că n-ai habar..observ cu întristare că nu ştii ce se petrece şi cum se petrec treburi, interviuri pe-aici pe la mine..aha..! Dar nu ştii mai nimic, aşa-i !? Nuuu! Nu mă supăr..hahahah..! Foloseam doar tehnica mea de intimidare, pentru că astfel te goleşti de stres, n-ai timp să gândeşti răspunsul la..cum manifeşti iubirea? Cum simte iubitul tău că îl iubeşti? Îl pupi, îl gâdili, îi faci două ouă ochiuri dimineaţa?? Sau??cum faci tu?

– Iubesc cu totul, dar cu totul şi pe de-a-ntregul !! Ai înţeles sau nici măcar nu desluşeşti ce vreau să spun? Că uite, vezi?!? Răspund relaxat şi liniştit, fără vreo tehnică de intimidare, cum abordezi tu în întrebări..!! :)) Ce să mai adaug?? Că nu mă recunosc când iubesc? Că mă transform cu totul? Că iubesc frumos şi cu pasiune?? Aşa fac, da!! Şi nu mai continui, ţi-e de-ajuns, nu?!?

Cam generalizat, dar hai să zicem că trec cu vederea..!!:)) Dar fericirea? Cum o defineşti? Te-am prins aici..!

– Zici?!? În acelaşi ton sincer, la fel de relaxat, îţi spun că eu cred că fericirea trăieşte în fiecare dintre noi..se naşte din noi doar pentru noi, căci eu cred că, de asemenea, este personalizată. Mai cred că nu-i vreun bun personal ce ar putea fi furat. Nimeni nu ne-o dăruieşte, acelaşi nimeni nu ne-o poate lua. Creşte împreună cu noi, din copil în adult, renaşte când dăm naştere unui pui de om, se-agită şi iar o simţim prin noi, la fiecare strângere în braţe a copilului nostru. Fericirea pe care o simt când îl iau pe Noah în braţe, este întotdeauna moment special de împlinire pentru mine. Moment magic fericit, pentru care nu ştiu dacă există cuvânt de spus, suficient de explicit pentru a mă simţi pe de-a-ntregul înţeleasă. Nici chiar de tine..!:))
Altfel..când ne strângem, toată familia, într-o zi minunată de Crăciun, iarăşi se-ntâmplă momente de fericire ale mele..!
Viaţa de zi cu zi, în general, are grăunţi de momente fericite, ne trebuie doar ochi ca să-i culegem.

– Planuri de viitor? News?? Zi repede repede, căci cu asta am şi încheiat..!! E 15.30, ştiu că alergi spre Noah, spre grădiniţă..!!

– Întotdeauna am noutăţi, da.
Săptămâna viitoare lansez o super melodie. Se cheamă „Privilege” şi este scrisă de cei care au scris şi ,,Don’t miss missing you”!! One of my best ever evergreen..! The greatest one!
„Privilege” este de asemenea o melodie superbă de dragoste, o să va placă la nebunie!!.. sunt mai mult decât convinsă! Aştept feedback, by the way..!!

– Cum îl aud, cum o să-l ascult, dau un whatsapp. Dacă îmi va plăcea, bineînţeles!! Hahahah!..glumesc!!

 Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x