SexHibition 13

13. Rutină prietenească 

Buzz!
„- Hey..! E vreo urgenţă? Că mă grăbesc să mă văd cu Mara în juma’ pentru un ceai…mă rog, pentru cui i-o şi prii ceaiul la ora asta, căci mie nu cu siguranţă..! Darrr o ştii pe Mara, care soarbe tot mereu cu zâmbetul cel mai fericit din lume ceaiul ei atât de verde și-atât de foarte sănătos..!!..hahahah..!” răspund alert cu o mână-nfiptă-n spumă, cu cealaltă încercând să trag difuzorul din sertar pentru a-mi usca părul cât mai repede cu putință.

„-Aaa..perfect! Că n-aveam ce face, de-aia şi scriam. Vin şi eu pentr-un pahar de vin roşu, ok?? Unde?”
” – Joseph! Masa-i pe mine rezervată!”

Mă hotărâsem să mă văd cu Mara într-un târziu astăzi, deşi simţeam cum mă cuprinde o moleşeală somnoroasă .. Marius era însă plecat cu treabă din Bucureşti, Radu, fi’meu, dormea la Luca, bff-ul lui, iar singură parcă n-aveam stare să stau în casă.

„- Dar ce punctuală ești, măi! Deloc nu te dezminţi!” zise Mara, ajunsă fix cu mine-odată, aproape să-mi dea brânci din uşă şi mai multe nu, pentru a paşi ea prima înăuntru.
Mereu, dar mereu avem aceeași dispută:
care-i mai punctuală dintte noi, ambele fiind mai mult decât paroliste şi întotdeauna în conformitate cu ora prestabilită ajunse la locul hotărât de întâlnire.

image

…de ceva vreme recunosc însă că-s cam vrășulită-n programul meu cel atât de organizat altădată.
Am început să mai întârzii time to time, trec până şi minutul pe care şi eu şi ea ni-l acordăm în întârziere una celeilalte!
Dar..ce să-i faci acum?! Asta este! Nu toate suntem perfecte tot mereu șii..poate că nici nu mai avem chef să fim de astăzi înainte.
..aşa-mi repet eu în gând atunci când nu vreau să mai adun supărare pe mine din orice fleac.

Ne aşezarăm ca două fluturașe dând din aripi la masa convenită pentru noi, și-aproape într-un glas..

„- Ce zici, oare Kayla va ajunge într-o oră?Ce crezi, va ajunge?!?”??

„Ce faci şi cum ai mai făcut..??”
„…dar vai..! ai mai slăbit juma’ de kilogram?? Cum naiba ai reuşit?!?”
„Hai măi, Kayla! Pe buuune? Iar te-ai despărţit?! Eşti fenomenală..!”
„N-ai idee ce s-a zăpăcit ăsta mic al meu..! N-ai idee! Uită de la mâna pân’ la gură ce are de făcut..cum să-l întorc atent la loc?”

Şi uite tot aşa ne decurge nouă meeting’ul de vineri seară: discuţii peste discuţii şi numa’ tot banale, întrebări care nu aşteaptă niciun răspuns..eh..! rutină prietenească de seară într-un cuvânt…!

„-Ce? Cum ai spus, Adina? Poţi repeta ce-ai spus adineauri? Treaba cu rutina? De rutină sexuală, zici? Asta vorbeai, nu? căci nu eram atentă! Mă certam cu fostu’ pe mess..!”.

„- Serios? Te certai cu fostu’ de ieri pe mess, pentru că ai vorbit din greşeală, l-ai apăsat în contacte pe fostul de alalteieri iar ăsta prezentu’ a aflat şi s-a cam ofuscat?!? Hahahah..! De rutină vorbeam, da. Dar nu sexuală de cuplu, ci prietenească de seara asta. De ceee?? Ţi-a apărut vreo rutină şi nu ne povesteşti şi nouă? O rutină sexuală întâmpini tu plictisitor cum nu ştiu dacă păţesc eu după câţiva ani deloc relativi trăiţi în cuplu?”?

„- Râzi aiurea, Kayla chiar s-a născut rutinată! Deşi trăieşte cel mai activ dintre noi şi tot mereu noutăţi şi evenimente şi iarăşi noutăţi cu evenimente şi cu schimbări de oameni prin cuplu şi noutăţi şi evenimente, este cea mai plictisită şi mai rutinată dintre noi. N-am dreptate, iubito?” se asmute Mara colţuros spre asta mică.

„- Mda..răutatea, mama fraierilor. Nu prea înţeleg de ce nu înţelegi că viaţa mea într-adevăr, chiar este plicticoasă.
Aceeaşi lume, aceleaşi locuri, aceleași certuri sau bârfe sau despărţiri, combinări între aceiaşi oameni care s-au despărţit ieri de aceeaşi lume care azi s-a hotărât să sărbărorească în acelaşi timp şi despărțirea dar şi cuplul nou pe care l-au format.
Şi tot aşa cu mondenul ăsta de rahat.
Aşa că, degeaba râzi tu, Mara!
Da, trăiesc într-o rutină dezolantă..şi-n plus parcă..parcă intru şi într-o rutină sexuală, chiar şi asta mai pățesc. Că şi de sex m-am plictisit şi nici de el nu mai am chef atunci când mi se-ntâmplă.”

„- Mda..pe tine chiar nu te-nţeleg rutinată sexual, eu chiar am însă o rutină.
Din ce în ce mai des mă doare capul ori burta când îl simt pe-al meu cu apropo-uri! Nu ştiu ce naiba am..și nici nu-mi dau seama de ce nu-mi mai place.
Că înainte de-abia aşteptam serile noastre de dragoste..doar ştiţi și voi.” adaugă Mara un pic mai potolită-n ton.

„- Hmmm..! Posibil să fi dezvoltat un soi de frigiditate temporară? Dar oare de ce? Ce simţi atunci când te gândeşti să-l refuzi?
Dar el? El te-a refuzat vreodată? Că poate de-aici ţi s-a format sentimentul ăsta, de la vreo respingere mă gândesc, înţeleasă prost probabil, ca de cele mai multe ori.”

„- Măi, nu ştiu..dacă stau să mă gândesc, da, mi-a cam tăiat elanul..dar mai demult, nu de curând.
Eram odată spre exemplu, după stop şi na! Ştii cum e şi ce mare chef îţi vine..hmm!” zise Mara roşie toată de jenă ca de fiecare dată când vorbim despre sex şi sexualitate.
” Nu ştiu însă dacă de aici mi se trage..m-am mai şi îngrăşat un pic, am făcut pulpiţe, nu-mi place deloc de mine..a remarcat şi el asta, că mi-a şi zis..plus că..nu ştiu cum să zic, dar parcă se grăbeşte când se mai întâmplă sexul între noi.
Parcă nu mai are răbdare să apuc şi eu orgasmul, înţelegi ce zic??”

„- Fireşte că înţelegem. Nu mai daţi importanță sexului, aţi rutinat relaţia voastră sexuală pentru că nu aţi mai înnoit-o nicicum, neglijaţi cu totul o latură atât de esenţială pentru cuplu.
Foarte rău.
Ia gândeşte-te de ce s-a ajuns aici..pas cu pas, încearcă să readuci în memorie unde-i hiba…când a început migrena, ştii?” zic.

„- Mmm..cred că atunci când mi-a răspuns răstit că n-are nici gând de sex..a doua sau a treia oară consecutiv, m-a cam pus pe gânduri..aşa cred, pentru că atunci îmi amintesc că m-am simţit extrem de jignită. M-am simţit respinsă şi deloc atractivă..”

„- Ştiu ce zici! Am simţit şi eu ceva asemănător când eram cu Marco. Fii atentă ce-mi zice într-o seară:’ Kayla, nu mai eşti incitantă cum te ştiam. Nici nu te mai îmbraci erotic ca la început, nu mai propui şi tu una alta..!’ Nu spun mai mult că mi-e jenă..dar a fost mult mai pestriț discursul lui şi total neapreciativ vizavi de senzualitatea mea, sexualitatea mea caree..după cum știm, nu? Îmi este la un nivel destul de ridicat, nu? Sau mă înşel eu?” zise Kayla clipind superior privirea îngâmfată.

„- Nu ştiu ce să zic sau cum s-o fac să nu te superi, dar mie mi se pare că prea o insişti şi-o tragi de păr pentru a fi vizibilă. Nu zic că n-ai sex-appeal deloc, dar îl exagerezi cumva, pe bune. Cam faci voit gesturi mai nu ştiu cum, mai bagi un zâmbet ciudat aşa, fals mi se pare..deşi tu crezi probabil că wow, e topit ăsta după mine! L-ai prins în mreje, gata! Cu un atins de gâdilat pe nu ştiu unde..râd pe înfundate..hahahah..când te mai prind cu câte-o de-asta..tu ce zici, Mara? Ţie cum ţi se pare?”

„- Pe mine nu prea mă interesează să observ lucruri neinteresante. Iar senzualitatea Kaylei nu prea mă apasă..dacă o are sau îi lipseşte mi-e totuna. Dar da, pe alocuri şi eu cred că o joacă, o interpretează, dacă pot să spun aşa şi iată-mă cum pot. Ceea ce, da, se simte!”

„- Ei bine, eu sunt mulţumită aşa. Ştiu că nu prefac niciun sex-appeal cu siguranţă.
Chiar îl am, indiferent de ce adăugaţi voi pe-aici răutăcios în replică.
Şi nici nu mă deranjează măcar dacă aşa credeţi voi, ba chiar apreciez și că mi-aţi spus..aşa o să am şi eu mai multă grijă pe viitor..!” se bosumflă toată Kayla apoi, pufnind fumul de ţigară din ce în ce mai nervos.

Citeste si...  Granita de neploaie

„- Hahhahah! Să ai grijă la ce, măi?? Dacă ție îți vine natural să te comporţi într-un anume fel?? Mă rog, revenind la sex, primordial pentru un cuplu este să aibă o viaţă sexuală împlinită..nu că pun eu accent prea mare pe sex, cum spuneţi toate mereu, că prea-l aduc în discuţie întotdeauna și-l accentuez..etc şamd.
Normal că-l discut frecvent căci mă interesează să-l aflu de peste tot.
Şi tocmai pentru că-l consider atât de important.
Când se întâmplă rutina sexuală într-o căsnicie, înseamnă că a intervenit o hibă.
Un conflict, o problemă care trebuie găsită şi rezolvată.
Pe de altă parte, rutina sexuală nu-i vreo anormalitate neapărat, ci chiar se mai întâmplă într-un cuplu vechi şi stabil..însă trebuie scoasă din ecuaţie cu ajutorul ambilor parteneri, ei doi împreună trebuie să facă lucruri care să readucă armonia sexuală ce le exista şi care s-a pierdut cumva pe drum din neglijenţă ori din eu ştiu ce alte motive.”

„- Zici că avem o problemă?
Nu gândeam chiar aşa, adică nu mă macină prea tare lipsa activităţii noastre sexuale de cuplu..adică nici n-o luam prea tare în calcul..acum dacă stau bine să mă gândesc, îmi dau seama că nici nu caut solutiii de îmbunătăţire sau ceva..m-am obişnuit aşa şi nu mă încurcă cu nimic că suntem de-acum aşa.
Un pic mai inactivi…!..zici că nu-i în regulă să las treburile ne..tratate serios?
Păi şi ce să fac atunci? Să trag de el? Să cerşesc o seară erotică când el mi-a zis clar, subliminal dar și foarte direct, că nu mai are chef de mine? De baba lui?”

„- Aaau! Aşa zice? Baba lui? Şi ţie cum îţi sună asta?” zice siderată Kayla.

„- Prieteneşte, cred. Afectuos.”

„- Serios? Mă rog, aşa o fi dacă aşa simţi tu. Nici nu-i important acum. Mai important este că nu te-ai gândit că ai o problemă ce trebuie rezolvată, ci te-ai complăcut firesc în ea, iar astfel nu  faci decât să adânceşti problema voastră…pe care-ar trebui să o rezolvi însă! Crede-mă, nu aberez deloc!
..nu prin cuvinte certăreţe vizavi de ne’cheful lui de tine, ci prin acţiuni care să i-l stârnească. Prin idei noi cu tentă sexuală, prin jocuri erotice de cuplu noi şi nu mereu static desfăşurate în patul matrimonial, prin dezinvoltură, prin deschidere, prin dorinţă şi nevoie şi plăcere de făcut sex cu omul pe care-l iubeşti..hai măi, dar ce naiba?
Simţi tu cum şi unde şi când..doar nu aştepţi să-ţi spun eu cu exactitate ce să faci, păi nu?
Şi în primul rând gândeşte-te că şi tu ai parte de vină, din moment ce nu ai schimbat nimic din ce..nu ţi-a mai propus el şi mai apoi ai început să invoci migrene şi rahaturi de-astea de femeie plictisită şi..” zic revoltată, fără să-mi vină a crede că există în realitate cupluri care-şi pierd vibraţia în parteneriat şi nici măcar nu realizează că sunt pe cale să adâncească probleme inerente de cuplu ce ar fi putut fi trecute foarte uşor.

„- S-ar putea să ai dreptate, da. Că dacă stau şi vizualizez imagini cu noi din ultima vreme, parcă da, văd cumva că lipseşte ceva din ce aveam înainte. Nu ştiu ce, dar simt că e ceva ce se plimbă prin aer, ca un..nu ştiu să explic, dar cred că ai un pic dreptate.
Pe alocuri ai dreptate.
O să încep să urmăresc ce mă nelinişte cu exactitate..aha! Uite! Mă ne-li-niș-teș-te ceva! Nu ştiam că m-ar nelinişti ceva.”

„- Vezi? Gândeşte-te tu singură, e cel mai bine-aşa! Așează tu lucrurile cap la cap, pune-ţi întrebări, răspunde-ţi şi rezolvă apoi.
Cerem nota, ce ziceți? S-a făcut târziu!”

Interesant cum laşi timpul să decidă nepăsător şi neglijent pentru tine, interesant de remarcat cum începi dintr-o dată să obişnuieşti să-ţi laşi timpul să-ţi treacă zi după zi, oră după oră, neobservand cum că nu mai ai necesar să iubeşti așa cum iubeai.
Fără să remarci măcar cum că eşti fericit, fără ca măcar să conștientizezi că ai putea să nu mai fii şi că totul s-ar putea astfel intâmpla numa’ din vina ta.

Din cauză că te-ai obişnuit să trăiești în iubirea aceea suficientă câtă este, din cauză că stai așezat confortabil pentru că ştii că-ţi există, iar astfel nici nu mai consideri necesar s-o construieşti pe mai departe și nici s-o mai bucuri în altfel de senzații decât cele obișnuite.

Accepți s-o plictiseşti, s-o rutinezi şi s-o transformi în banal, în loc s-o percepi la fel de specială, aparte în frumuseţea ei.

Întotdeauna am considerat sexul latură importantă a iubirii într-un cuplu.
Şi nu cred că greşesc ori că exagerez ori că-i acord prea multă importanță.
Prin sex descătuşezi emoţii, transmiţi emoţii, împleteşti sentimente puternice și statornice până la capăt. Le țeși.

Uneşti două corpuri și le aduni într-unul.

Sexul nu reprezintă doar o activitate mai plăcută decât altele de petrecut timpul.
Nici împărtăşire de emoţii speciale nu poate fi atâta vreme cât ele nu există.

..de aceea sexul ocazional e mai întotdeauna sec şi superficial în trăiri.
Şi nu uneşte nimic, nici nu transmite  trăiri importante, ci reprezintă mai degrabă doar o biată mică mititică de plăcere, aruncată printre restul celelalte..poate-ţi ajută vanitatea să-ți sporească un pic, poate te umflă-n pene înc-un pic atunci când marchezi un teritoriu nou, când exploatezi un alt corp şi mereu iar un alt corp. Şi tot mereu alte corpuri.

Sexul ăsta de care povestesc aici aduce cu el nefericire.
Te-ai gândit vreodată la asta?
Aduce nefericire pentru că nu te împlineşte sentimental, nu te uneşte emoţional cu cineva pe care şi iubeşti.

Adună pentru juma’ de ora două trupuri străine şi atât.
Nu strânge în acelaşi trup două suflete apropiate, care astfel devin unul, unite spiritual datorită energiei sexuale ce se transmite de la unul către celălalt în intensitate maximă ce nu ţi-o dă decât sentimentul statornic de iubire şi de implicare emoțională cu totul şi pân’ la capăt.

Intimitatea este esenţială într-un cuplu. Nu-i lucru de pierdut pe drum, ci LUCRUL.

În altă ordine de idei, plictisul sexual într-un parteneriat, rutina, mai poate interveni şi din cauză de preaplin sexual, sex mulţumitor ca şi frecvenţă, suficient și de multe ori întâmplat des cu persoane noi care fireşte, incită mai tare; apoi mai avem și-o abundenţă sexuală vizuală, filme xxx din ce în ce mai variate-n fantezii care  fireşte că, cel puţin ochiometric,  mimează perfecţiuni mai mult decât perfecte de trupuri şi orgasme.

Altfel, rutina mai apare totodată din lipsa dorinţei de evoluţie sexuală o ambilor ori a unuia dintre parteneri, care și ea din nou, duce la un plictis matrimonial în pat, cu sex petrecut mereu la fel şi mereu doar în aceaşi poziţie, sex matrimonial ce îmbracă astfel statut de datorie, de responsabilitate în cuplu şi nu timp de plăcere petrecut plăcut de către ambii parteneri.

Chimia sexuală nu se pierde pe parcurs de ani trecuţi.
Iubirea dintre noi nu moare odată cu trecerea în altă etapă a vârstei, dimpotrivă! devine mai profundă în ataşament şi afecţiune.
Evoluăm mereu şi tot mereu, de la an la an dezvoltăm mereu părţi din noi, înţelegem tot mai multe despre noi în relaţie cu noi şi-apoi în relaţie cu ceilalţi, evident.

Tot astfel cred că ar trebui să creştem sensuri noi legate de sexualitatea noastră, să evoluăm şi sexual nu doar pe parte de dezvoltare personală.
Şi el, sexul ne trebuie înnoit şi cercetat și cunoscut cu experienţe inedite, în circumstanţe altele decât cele care ne-au devenit obişnuinţă..şi uite-aşa probabil că vom descoperi că nu împreunarea superficială a două trupuri noi este cea care te împlineşte sexual, ci doar uniunea de corpuri ce se iubesc şi îşi trăiesc iubirea profund ȘI sexual.

Ăsta-i sexul împlinit pe care nu trebuie să-l pierdem nicicum din parteneriat.
Sexul care ne atinge iubirea şi ne mângâie sufletul.

 Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x