Cadou de Crăciun

Ştii care cred eu că-i cel mai frumos cadou?

Acela care produce bucurie multă în timp, fără ca măcar să se ştie cu ce scop bucuros a fost el dăruit.
Acela care nu produce doar o minimă bucurie de moment, pe care-o simţi doar atunci când îl despachetezi, ci fericirea-ntreagă care te va bucura nebănuit toată viaţa!

Întotdeauna ne măsurăm bucuria cadoului primit în timpul mult sau dimpotrivă! în timpul puţin pe care l-am trecut până ce l-am primit în braţele noastre.
Dar dacă în tot timpul ăsta, ne-au mai apărut şi alte cadouri importante pe care le-am trecut cu vederea neglijent?
Și asta doar pentru că se-ntâmplă să mai primim câteodată și lucruri pe care nu le considerăm un must have de însuşit obligatoriu pentru noi, pentru a fi un pic mai fericiți??

Ți-aș spune ceva, mă lași?

Fac o paranteză și spun că, spre exemplu eu astăzi consider că cel mai mişto cadou de dăruit unei femei, ar putea fi un epilator cu lumină pulsată care te epilează permanent şi pentru totdeauna şi pe viaţă și total definitiv.
Am şi cumpărat de altfel, pentru c-am prins o ofertă extraordinară, vreo câteva de-astea de care povesteam mai sus şi le-am dăruit cadou în statut de Moş Crăciun fiind eu, unor prietene apropiate; prietene care aveau însă cu totul alte aşteptări de la Moşul ce urma să vină: una-şi dorea o masă de călcat de ultimă generaţie cu fierul de călcat integrat, alta o pălărie foarte scumpă de la o firmă de renume ( sincer că prietena asta a mea cu pălăria dorinţă de Crăciun, e un mai..altfel ea de fel..dar na! fiecare cu-ale ei zic, nu? n-ai ce să faci decât să accepţi treburi şi-atunci când nu prea le-nţelegi ) iaaar ultima nu îşi dorea nimic..ea preferă surprizele în genere!

Primele două prietene ale mele nu au putut nici măcar să prefacă o bucurie pe care ce-i drept nici n-au simţit-o!!..asta doar pentru a-mi face şi mie la rândul meu o bucurie mică pentru că le-am luat în calcul totuşi şi le-am cumpărat acolo câte ceva bucuros.
A treia dintre ele însă a fost mai mult decât încântată. Fericită chiar, așa am simțit-o.
Mi-a şi spus de altfel că de aceea îi şi plac ei surprizele şi nu-şi pune niciodată dorinţe în mod special.. pentru că, de cele mai multe ori i se întâmpla să-şi dorească un rahat şi să primească un castel, care nu reuşea s-o mulţumească sub nicio formă deşi era mai mare şi mai luminos decât prostioara pe care şi-ar fi dorit-o ea pentru acel Crăciun.

În altă ordine de idei, fie vorba între noi, nu ştiu care om normal la cap şi-ar stabili cu Moşul împreună, să-i arunce acesta din sanie grăbit, pe sub bradul ei de-acasă, o pălărie mare și sofisticată și extrem de foarte scumpă, pe care să o poţi purta doar de maxim trei ori şi-atât.
Căci fiind ea, pălărioasa, atât de specială va fi totodată evident și mult prea vizibilă, nu? și tocmai de aceea n-o poți așeza pe cap la fiecare eveniment mai acătării unde te vei prezenta tu elegant când vei fi invitată.
..pe când o pielicică foarte fină permanent te va scoate mai mereu din încurcătura unei atingeri noi ce altfel va simți un pic cam aspru mângâierea pe care se apucă să ți-o dezmierde într-un moment neașteptat și total nepregătit de către tine!
Așa că, de aceea mi-este și  greu să înțeleg de ce te-ai strâmba din nas nerecunoscător când moșuletele nostru înţelept ți-ar trânti din mers un epilator definitiv prin casă, ce te va scapa pe viaaață de chinul şi de durerea cerii topite care smulge efectiv fără pic de milă carnea de pe tine lună de lună în fiecare lună.

Citeste si...  Gând de vară!!

..nu comentez mai mult că cine știe?! poate citeşte asta mică pe-aici şi-mi aşază un comment nervos şi iritat în capăt de articol, cât pălăria Chanel-ului de mare! Aceea pe care n-a primit-o pe 24 spre 25 noaptea, anul în curs!

Aşaa..

Din cu totul altă perspectivă privind importanța cadourilor pe care le primeşti şi pe care le dăruieşti mustăcind a fericire şi anticipând reacţii bucuroase – pentru că nu Moş Crăciun-ul care te epilează definitiv mi-era de fapt ideea principală de astăzi- revin cu întrebarea de la-nceput de articol, şi întreb din nou: ce cadou poate fi mult mai frumos vreodată, decât acel cadou care te scapă de frustrare??
..pe care nici n-o bănuieşti măcar cum ţi s-ar fi născut, dacă nu primeai cadoul pe care l-ai primit în dar tu ieri?

Eu cred că ăsta-i cadoul suprem! Singurul care-ţi aduce odată cu el moment de linişte şi încredere în tine pe termen lung, cu recul pe perioadă nedeterminată, comparabil poate cu fericirea ca şi sentiment şi nu definit prin bucuria care-ţi durează un minut ori maxim o oră şi cinsprezece minute, după care ai și uitat-o că ți-a fost!

Poţi dărui spre exemplu..ore de şah pe viaţă unui pasionat de şah care nu-şi permite nici măcar înscrierea într-un concurs de șah pe care l-ar fi câștigat cu siguranță. Ce zici de asta? Sună stupid?
..m-am gândit deloc întâmplător la cadoul ăsta insignifiant probabil pentru multă lume.
M-am gândit la el pentru că ieri vorbeam cu o prietenă care-mi povestea despre un băieţel campion la şah, care la un moment dat a fost nevoit să renunţe la hobby-ul lui din cauză că părinţii nu aveau bani suficienţi cât să i-l mai plătească în continuare.

Atunci când copilul de care povestesc a fost întrebat dacă resimte negativ în vreun fel renunţarea aceasta forţată de împrejurări, a răspuns că dintr-un singur punct de vedere îl deranjează că nu mai practică şahul şi că nu mai are posibilitatea de a merge la concursuri şi campionate: căci astfel i-a scăzut performanţa şcolară.
” Atunci când practicam şah, eram cu mult mai bun la toate materiile. Bine, că și acum sunt peste medie, nu însă premiul întâi mereu cum eram eu înainte.”

Vezi? Asta spun, fix la asta mă refer!
Dacă acest copil ar fi primit cadou de Crăciun posibilitatea continuării pasiunii sale, nu ar fi creat frustrări cum că nu mai reuşeşte niciodată de-aici înainte să performeze la școală.
Ar fi fost convins că este astăzi cel mai bun, dar în același timp și că mâine va fi tot cel mai bun din nou! Ori poate și mai bun decât atât!

Acesta este cadoul care aduce fericire, așa cred eu: cadoul care te ajută să nu capeţi în viitor frustare şi temere şi neîncredere în tine.
Cadoul pe care dacă-l primeşti la momentul oportun te va ajuta fără să ştii măcar vreodată cât te-a ajutat să nu aduni probleme importante cu tine, ci poate doar câteva mulţumiri în plus.

So..să revenim la lucruri drăguţe..ia zi, tu ce-ai primit de Crăciun anul ăsta? Crezi că ţi s-a strecurat cumva pe-acolo printre cadourile multe împachetate frumos de sub brad şi unul invizibil? Ai primit cadoul pe care ți l-ai dorit? Pe care l-ai visat?

Eu personal nu mi-am dorit nimic în mod special nici anul acesta!
..dar am primit însă un cadou care mi-a întărit încrederea cum că există miracol, deşi îmi pierdusem nădejdea să mai sper că mi s-ar putea întâmpla mie încă un miracol vreodată. PamPam!

Adina

30 decembrie 2015Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x