Cuplul și..restul cuplurilor!

Şi uite că mi-am mai dat seama de încă un lucru nou și important! PamPam!

Ştii, într-o parenteză fiind vorba, știi că de fapt lucrurile descoperite nou, îţi sunt de fapt deja vorbite cu tine de multă vreme, dar în subconştient?
Eu aşa cred! Cred că multe treburi le avem ascunse pe-acolo, și le ieşim la suprafaţă, le păşim înspre conştient, doar în momentul în care vom fi pregătiți să ni le asumăm şi în mod public!

Tu cum zici? Crezi şi tu la fel?

În fine, azi mă gândeam eu aşa într-un gând paşnic şi domol, la cât de important ne este nouă, să ne alegem partenerul de viață fix după nevoile şi dorinţele şi pattern-ul nostru.
Mă gândeam la cât ne este de esenţial să nu ne ascundem după deget într-o alegere atât de intimă..și cât de mult totodată, pe de altă parte, ne trebuieşte nouă un compatibil care să ne completeze în permanență viaţa noastră..şi nu pe a părinţilor noştri care au tot felul de aşteptări nefaste pentru noi şi nefericite tot pentru noi, triste de altfel şi pentru ei, cei care ne încearcă să ne impună alegerile.

image

Dacă priveşti mai analitic și destul de concentrat.. doar pentru un minut măcar, oamenii când se distrează împreună, vei remarca astfel: cupluri în care unul dansează fermecat fiind el de mirajul amețitor al alcoolului băut rapid pentru a instala o stare potrivită muzicii şi atmosferei de care este înconjurat distractiv…iar pe celălalt, îl vei observa consultându-şi fb ori ceasul de la mână pentru a cronometra exact minutele rămase partenerului de viață cel atât de enervant de dansant astăzi, până ce în sfârșit se vor mişca ei amândoi împreună obosiţi spre acasă.
Vei remarca totodată şi altfel de cupluri: unele unde ambii sunt prea tare plictisiți, despre care ai senzaţia că au cumva o obligaţie de a se prezenta sâmbătă seara în Fratelli,  ca urmare a unei împrejurări forțate şi nu a voinţei lor proprii de socializat şi ciocnit două pahare de vin alb cu gheaţă multă..?şi apoi mai vezi cupluri în tandem vesel amândoi şi fiecare pe rând, despre care vei avea probabil sentimentul că nu le mai ajunge timpul pentru a se mişca împreună şi tot mereu ca doi tinerei gata oricând de glumă şi voie bună cu Danza Kuduro evergreen şi peste 40 de ani.

Aici voiam să extind subiectul.
La cuplurile astea care se aleg cum trebuie. Cupluri de oameni care ştiu exact care le trebuie alegerea potrivită, optimă în drăgosteală mereu trăită neplictisit unul cu celălalt. Cu ambii partrneri așezați în același ritm, ducând timpul lor din viață în tandem.

Asta zic..cred de altfel că asta-i şi amănuntul esențial pe care să ne simţim datori să-l povestim copiilor noştri: cât de importanţi le-ar trebui lor să-şi fie!..atât de de importanţi, încât să-şi caute în relaţiile hotărâte și asumate longeviv, doar starea de fericire, nicidecum vreo stare câtuși de puțin nefericită în potriveală, care să le atârne ca o piatră de moară lipită încovoiat de mâna dreaptă.
Sau şi mai rău..de ambele mâini verighetate cu stinghereală, nedorinţă de împărtăşit fantezii vreodată, minus nevoie de dăruit afectivitate, ori cu necesitate de singurătate multă, cu senzaţie de îngrădire a libertăţii dacă se află în locuri distractive şi în vacanţe ce s-ar fi numit pentru restul noi ceilalţi..oază de relaxare..pentru ei resimțite ca și stări negative şi angoase şi nervi întinşi la maxim maximorum.

Citeste si...  Lacrimi

Măi, pe bune că eu nu pot să pricep motivele pentru care ţi-ai transforma viaţa în ne’viaţă pe care de-abia s-o aştepţi să ţi se scurgă prin clepsidră.
Măi..!..şi dacă simţi tu la un moment dat picături de eşec strecurându-se spre deloc binevoitor prin cuplul format de tine, ales de tine iniţial pentru ca să-ţi mângâie plăcut anii..şi dacă simţi totuşi că te-ai înşelat şi de fapt ţi-i înveleşte numa’ în gust amar, lipsit de chef de zâmbet plin..atunci, care-i problema dacă renunţi? Care crezi tu că ţi-ar fi necazul, mai mare decât cel în care te-ai obişnuit să te scalzi plângându-ţi zilele numa’ nefaste şi nefaste iar şi tot mereu?

Cât de simplu este să optezi tu totuşi, chiar şi mai târziu decât niciodată, pentru un alt cuplu,  înţelegător şi iubibil şi privit din aceleaşi perspective importante de ambele părți?

Nu-i pricep pe’ăştia care în loc să-şi plângă de fericire, se asumă plângăcioşi de mila lor!

Cuplul îl formăm din oameni care ne iubim cu adevărat şi care ne dorim cu adevărat unul pe celălalt aproape.
Cuplul îl formăm pentru că alegem să trăim în sens de viaţă fericit noi, ambii parteneri, nu în nonsensuri de vieţi trăite împreună într-o casă urâcioasă și paraleli în simţuri ori nevoi.

Cuplul nostru ne este opţiune proprie.

Îl votăm a fi adecvat pentru noi, ori dacă nu, îl hotărâm burlăceşte..căci astfel suntem noi împliniţi azi.
Singuri! Decât cu un străin despre care ne este imposibil să-l gândim prieten şi iubit şi frumos şi fericit şi calm şi înţelegător..aşa cum ne-ar trebui nouă.

Iar mâine? Mâine ne putem răzgândi, fraţilor, putem opta pentru ne’cuplu dacă am realizat că nu e pentru noi relaţie cu responsabilitate, ori dimpotrivă! putem alege să iubim pe veci persoana pe care-am cunoscut-o ieri când ne credeam burlaci pentru o veșnicie.

Aşa şi doar astfel ne vom mulţumi aşteptările şi ne vom împlini gândurile ce ne stau ascunse în subconştient; gânduri care ne gândesc exact cum ne trebuie nouă fericirea personalizată!

 Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x