De ce spune biserica ai voie sex doar după după căsătorie?

Niciodată nu m-am gândit cu adevărat şi fără răzvrătire principială, de ce ne sunt nouă impuse totuşi de către biserica, ca un must have pentru o viață fericită, tot felul de cutume morale.. pe care în general tinerii ca și mine la vremea imaturității mele, le cam încrâncenează, considerându-le de-a dreptul învechite, de neluat în calcul, în niciun caz de însuşit în conduită proprie.

image

Pare-se că ar exista totuşi o explicaţie pentru care Dumnezeu încearcă să ne convingă să aşteptăm momentul căsătoriei pentru a ne începe viaţa sexuală. Oamenii nu înţeleg, cum nici eu nu am înţeles şi recunosc, raţionamentul care stă la baza acestui principiu, cum că în genere viaţa înafara căsătoriei strică de-a dreptul și irevocabil căsnicia toată, iar asta dinainte chiar de a încheia actele la primărie şi mai apoi în faţa lui Dumnezeu.

Sexul nu se întâmplă pur şi simplu.
Nu este-o întâmplare, nu se plimbă-n parc între doi oameni ce se plac ori se atrag şi e de-ajuns atât pentru a trece la acțiune.

Sexul pentru a fi orgasmic, pentru a se-ajunge a fi desfăşurat la un nivel care să simtă multiple emoţii şi trăiri, are nevoie de sentimente în primul și în cel mai important rând.
Biserica spune că-i esenţial actul uniunii între doi oameni ce se iubesc pentru ca după aceea abia să purceadă și sexul.

Ei bine, personal n-aș merge cu teoria chiar așa departe! Aș adapta-o un pic zilelor noastre, nu cred că-i necesar să aşteptăm acum până când semnăm noi nişte acte, doar pentru a scrie în jurnal povești cu nopţi fierbinţi și lună plină, Bolero cântat în surdină dezgolind frenetic trupurile noastre îmbrăţişate.
Sărutând, mângâind coapsă şi tot astfel mai departe.

Nu-s atât de conservatoare, dar ce credeai? Zic că mă cunoşti suficient deja încât să ştii că am deschidere destulă..nu-i aşa?

În fine, revenind, am pornit discuţia noastră de astăzi de la credinţă şi principiile ei morale, întrucât mai de curând am realizat că din timpuri străvechi s-a pus accent pe tot soiul de chestii psihologice ce nici nu existau gândite, nicidecum aprofundate, nu se dezvoltau de pe-atunci teorii vizavi de psihicul uman, vizavi de pattern-uri şi acţiuni ce ar putea influenţa negativ ori dimpotrivă, cursul vieţii unui om din punct de vedere afectiv, emoțional, sexual.
Esențial este însă, că din cele mai vechi timpuri s-a hotărând ca fiind important momentul începerii vieţii sexuale.

..valabil în special în cazul bărbaţilor pentru simplul motiv că bărbaţii tind să-şi formeze un şablon din primele sale experienţe sexuale, vom afla noi mai târziu.
Dacă prima partida de sex a bărbatului se va datora stimulilor, poftei trupeşti, ceea ce este inerent fireşte în afara căsătoriei, atunci pentru bărbat sexul devine reperul şi nu femeia.
Această primă experienţă a lui de a atinge atinge orgasmul îl înnebuneşte atât de tare pe bărbat, încât şi-o va fixa în memorie ca pe-un şablon dătător de plăceri, şi-o va aminti cu exactitate şi mai târziu în amănunt. Pas cu pas.

De aceea bărbaţii vor încerca întotdeauna să creeze doar acel prim mediu experimentat al dorinţei, tot astfel vor încerca mai apoi să găsească satisfacţia sexuală şi în cadrul căsniciei, de multe ori forţând soţiile să acţioneze contrar voinţei lor în timpul actului sexual conjugal, prin impunere a unei acţiuni, şi nu prin acţiune venită de la sine datorată emoţiei simţite de ambele părți simultan.

Revenind cu totul în zilele noastre, se-ntâmplă des să auzim poveşti despre sex… Niciodată nu le ţinem minte pe-ale noastre, pentru că atunci când eram mici erau tabuuri în genere poveştile despre sex și sexualitate.
Nu discutam în detaliu cu părinții despre ce înseamnă sexul, nu defineam termeni, ne ascundeam în spatele necunoaşterii, deşi ni se-ntâmpla să mai citim curioși pe sub plapumă, la o lumină oarbă tot ce ne pica în mână împrumutat de regulă de prin vecini, de prin prieteni.

Discutând lucruri sexuale și din punctul de vedere al femeii, ei bine! şi aici este esențial momentul pierderii virginităţii.
Pentru a avea o viaţă sexuală împlinită şi..interesantă în viitor, ar trebui ca primul act sexual să se-ntâmple întotdeauna într-un mod curat, doar din iubire..să gândeşti întâi gândul sexului, după ce a apucat să vină sentimentul de îndrăgostire, să ajungi la acţiune după ce ai visat cu dragoste cum vei desfăşura tu personal această acţiune, din perspectivă proprie, cu emoție proprie.
Să fii astfel pregătită psihic cu dorinţa şi fiori pe seară câteodată, înainte de culcare.

Nu întotdeauna se-ntâmplă, firește, să rămâi pe veci, într-o eternitate, cu primul tău iubit.
Însă, pierderea virginităţii într-un mod curat, te va ajuta să ai deschidere şi încredere în propria-ţi sexualitate, îți va înlesni o dezvoltare ascendentă pe plan sexual, dacă pot spune aşa şi iată-mă cum pot, armonioasă şi caldă sau sălbatică şi curioasă. După cum ţi-e felul așa vei avea dorinţa.
Pierderea virginității unei femei într-un mod iubit și mângâiat cu iubire pură, ajută într-un final la o fericire sexuală pentru un cuplu longeviv.

În altă ordine de idei, am mai remarcat în ultima vreme o tendință generală prin rândul taţilor de băieți.
Astfel se face ca aceștia să decidă brusc a-și lua în serios rolul de părinte, pe la vârsta de 14-16 ani a fiului, hotărând ei din senin să-şi ajute băiețelul să devină bărbat, să-i impună acestuia un necesar de acțiune masculină forțată timpuriu.
Ce va face în această situaţie tatăl pentru fiul său? Îi va cumpăra prima partidă de sex!
Greşită abordare. Acest început de viaţă sexuală va determina bărbatul în devenire, să aibă importante probleme afective pe viitor.
Astfel, în loc să-l ajute, îl condamnă.
Bărbatul devenit astfel bărbat, va considera femeia o simplă unealtă dătătoare de plăceri, va gândi subconștient că sexul nu are nevoie și de sentimente, că sexul nu-i totuna cu dragostea, e de sine stătător. Acțiune fără emoție.

Sex normal, sex modern, sex antic. Sex. O descărcare fizică care-ţi poate aduce mulţumire, satisfacţie, împlinire şi completare în cuplu. Sau dimpotrivă.
Există moduri de a face sex. Sau modul. Depinde cum te obişnuieşti, mai depinde de modul cum l-ai perceput atunci când l-ai întâlnit pentru prima dată.

Articol Tango, mai 2016

Nu uita sa dai un Like/Share/Merita daca ti-a placut postarea si sa ma urmaresti pe Facebook

Recomandări