Ce înseamnă căsnicie?

Ce înseamnă căsnicie?

Înseamnă că omul pe care l iubesc, a ales şi el să mă iubească în acelaşi mod.
Că împreună am consimţit să petrecem timpul vieţii în amândoi.
Înseamnă prietenie, respect reciproc, adevăr, sex, grijă, afecţiune multă, dorinţa de a şti că şi el e fericit cu mine în aceeaşi măsură în care eu simt fericirea cu el.

africa-1170108__340

Mai înseamnă copil frumos din noi, principii asemănătoare de viaţă, dorinţa de a obloji orice rană apare în parcurs de ani iubiţi împreună.

Dar infidelitatea? Ce înseamnă?

Cred că partener îţi trebuie un om care să-ţi merite încrederea, iubirea, despre care să poţi povesti mereu cu drag, despre care să simţi fericire numai pentru faptul că-ţi există alături.
Dacă ne creştem şi ne educăm cum trebuie, dacă învăţăm despre noi suficient şi ne dezvoltăm personal cum trebuie, atunci vom şti să facem alegeri potrivite cu noi, compatibile și complementare între noi doi, cei implicaţi în relaţia de cuplu.
Nu este în natura bărbatului să înșele ori să fie poligam mai mult decât ar fi în natura femeii..doar că ei bărbaţii, se bucură de simpatie când o fac, le este ridicată-n slăvi bărbăţia şi masculinitatea, pe când femeile sunt pedepsite moral de către societate, nu au drepturi infidele recunoscute public în aceeaşi măsură precum bărbaţii.
De aici problema, de aici perpetuarea infidelităţii masculului, de aici greşeala femeii partener de a-şi ierta soţul tot mereu.
„Căci aşa fac toţi, maică!”

Citeste si...  Psihologia timpului în cuplu

Eronat!
Când iubeşti, nu poţi să faci nimic ce ar putea duce la suferinţa persoanei iubite.
Când o vei face, s-a stins iubirea.
De aceea zic, nu ierţi o greşeală oareşcare în situaţie de infidelitate, ci accepţi de bună voie și nesilită de nimeni faptul că nu mai eşti iubită de către omul pe care tu încă îl iubeşti.
Şi pentru că încă iubeşti, faci absolut orice pentru a fi în continuare lângă el..te pui în genunchi şi cerşeşti măcar un minim de atenţie, sperând însă în secret că vei primi totuşi înapoi toată dragostea ce v-a unit cândva.

Eronat.

Vei primi înapoi doar mila lui din acel moment înainte.
Nu există iubire fără respect.
Iar dacă accepţi infidelităţi, nu eşti o femeie respectată în cuplu.
De aceea probabil că infidelitatea se iartă, dar nu se uită.
Lasă răni în suflet, de eşti conştient ori nu, ele rămân acolo.Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Marian
6 years ago

Ce frumos 🙂

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x