Orgasmul femeii.
Sunt femeie. Dar asta parcă bănuiaţi cu toţii, nu-i aşa??
Hahahah… Păi n-aveam niciun început bun pentru expunerea ce va urma şi chiar îmi trebuia un preambul neserios, pentru un monolog serios şi extrem de interesant, din punctul meu de vedere cel puţin.
Pe lângă faptul că sunt femeie într-adevăr, mai sunt şi o persoană ce-şi doreşte răspunsuri în permanenţă.
În plus, dacă punctul meu de vedere este diferit de al tău şi al ei şi al prietenei tale şi tot aşa, îmi place să aflu un punct de vedere corect, generalizat, iar atunci m-apuc să cotrobăi net-ul în căutare de răspunsuri clare.
Şi uite cum, din întâmplare, dezbătând subiectul orgasmului femeii şi neajungând la variante comune cu prietenele mele apropiate mai niciodată, am dat peste o carte despre care toţi spuneau că ar fi revoluţionat lumea acum vreo 30 de ani, privind sexualitatea feminină şi, bineînţeles, ca si punct de interes principal se află orgasmul femeii, în genere.
Cartea la care fac referire, se numeşte „Raportul Hite. Noul studiu despre sexualitatea feminină” şi reprezintă în fapt, un sondaj de opinie realizat pe baza unui chestionar, la care au răspuns peste 3000 de femei. (autor sexologul american Shere Hite).
Se povesteşte aici, despre masturbarea la femei, despre orgasmul femeii, mitul punctului G, ş.a.m.d.
Ca o paranteză așa, cred că ar fi de recomandat în primul rând bărbaţilor s-o răsfoiască, căci citind pe acolo rânduri întregi scrise de femei, vor avea şi ei astfel ocazia, să nu mai înţeleagă femeia doar printre rânduri.
De altfel, cartea aceasta interesantă, despre care tot vorbim pe-aici noi astăzi, ar putea fi chiar un manual de înţelegere şi conştientizare a femeii din punct de vedere sexual pentru bărbaţi, îi poate ajuta pe aceştia să observe cu exactitate, care sunt cu adevărat nevoile şi necesităţile unei femei, cum percep femeile sexul, dar şi orgasmul în sine.
Autoarea se adresează cu adevărat sexului frumos în special, şi încearcă să ne ajute să ne înţelegem corect noi, ca şi femei, sexualitatea, să nu ne fie teamă să ne recunoaştem modul de percepţie al actului sexual, care-i total diferit de cel al bărbatului, să nu considerăm că ceea ce simţim sau nu simţim este greşit, ci doar diferit pentru fiecare-n parte, iar asta doar din cauză că el, partenerul nostru, are anumite aşteptări de la noi, pe care noi ar trebui să i le recunoaştem, deşi le trăim diferit.
„Cine eram eu când am început această cercetare? Eram studentă la istorie. Cam în aceeaşi perioada am descoperit mişcarea de emancipare a femeilor: eu şi prietenele mele am luat parte la demonstraţii, am scris pamflete despre «drepturile femeilor» şi despre «dreptul la salarii egale». Treptat, ne-am dat seama că propriile corpuri sunt la fel de importante ca şi dreptul de a fi plătite la fel ca bărbaţii“, ne povesteşte Hite în prefaţa ediţiei americane din 2000.
„Pentru mai mult de 70% dintre femei, raportul sexual – penetrarea penisului în vagin – nu duce cu regularitate la orgasm“, spune din nou cu sinceritate, sexologul american. Pe de altă parte, peste jumătate dintre respondente au recunoscut că au mimat orgasmul. „Vin de la şcoală lui «Nu e bine să-l laşi pe bărbat să creadă că nu te-a satisfăcut» -, asta l-ar emascula“, spune una dintre femei participante la studiu.
Alte partenere sunt adeptele disimulării „Dacă mă abordează deschis şi spune «Ai avut orgasm?», atunci refuz să mint. Voi spune ceva de genul «Aproape»“.
De ce credeţi dumneavoastră, domnilor, că sunteţi minţiţi de către femei?
Ah! Dar ce mi-aş dori să intru un piculeţ în gândurile voastre şi să va ascult retorica monologului interior vis-a-vis de acest subiect… mi-ar plăcea să mă-nvârt un pic şi să va şi trolez gândirea masculină şi mi-aş mai dori apoi, să vă tot înconjor cu întrebări încurcătoare. Să fiu gândul demon ce nelinişteşte şi nu linişteşte egoul vostru masculin şi neinteresat în totalitatea de sinceritatea noastră.
Până una alta, revin însă în realitate cu recomandarea aceasta de carte bună ce dezvăluie cu adevărat chestii reale despre sexualitatea feminină.
E veridică chiar cu adevărat, asta probabil şi datorită faptului că a fost realizată sub anonimat, toate peste cele 3000 de femei participante la studiul ce a dus la apariţia cărţii, fiind asigurate că nu li se va dezvălui identitatea.
Lectură plăcută vă doresc tuturor!
Bărbaţi şi femei deopotrivă!?
Nu uita sa dai un Like/Share/Merita daca ti-a placut postarea si sa ma urmaresti pe Facebook
Leave a Comment