Femeile sunt cu picioarele pe Pământ.

 

Adina_Banea_Blog

Suntem diferiți totodată extrem de asemănători.

Mi-am dat seama în timp, că femei și bărbați deopotriva cautăm același lucru. Stabilitate sentimentală.

 Căutăm și tindem și ne dorim să avem o familie. Pentru a fi cum trebuie și necertați de societate.

…și doar atât căutăm noi? Orice fel de familie ne ajunge pentru a fi împliniți?

Femeile cred, știu, simt că nu-i chiar suficient doar atât.

Ele sunt convinse și că dețin adevărul absolut. Eu le cred.

Le cred și când spun că sunt fidele, le cred când spun că sunt fericite, le cred când povestesc cu dragoste despre El, partenerul soț și tatăl copilului/copiilor lor. Sunt convinsă că ele știu în majoritate știu că nu-i de-ajuns un oarecare parteneriat, ci doar unul compatibil.

Nu-i esențial să trăim doar necertați de societate, încadrându-ne în norme generale dictate și învățate pe de rost fără să le și întelegem în egala măsură.

Nu-i important să trăim no matter what în doi, este necesar să și trăim fericiți în acei doi.

Căci fericirea, printre altele, reprezintă scop de viață; iar ea există în doi. În doi, nu în trei sau în 14. Sau de unul singur. Suntem dați, născuți și obișnuiți să fim fericiți în doi.

Citeste si...  Citatul Zilei -“Fericirea poate fi gasită chiar și în întuneric, atunci când omul își amintește să aprindă lumina." (Harry Potter and the Prisoner of Azkaban)

Repet, femeia știe. Simte când compatibilitatea există, când este sau nu fericire în cuplul respectiv. Când a simțit o luptă, o dezbate, o discută și încearcă să-l convingă și pe el dacă cumva îl simte șovăind. De ce luptă? Că este rară această fericire. Este greu de găsit.

Nu toate cuplurile dansează pe același  ritm. Sunt rare, repet, acelea care simt ritmul deși, poate, sunt afoni ambii.

Și aici, ca o paranteză, pot înțelege femeia ce se răzvrătește, se plânge că nu se regăsește în cuplul pe care și l-a format tot ea inițial. De nevoie, de frica de… tot felul de probleme iscate, de anxietăți samd. Frica de a nu găsi pe cineva mai bun, spre ex. O înteleg, deci, și pe femeia ce din teamă de a nu găsi/întâlni pe cine ‘trebuie’, a rămas agațată de un partener neadaptat nevoilor ei. În schimb, veți ști când o veți întâlni. Nu va striga zâmbind natural ” sunt fericită.” Va sta blazată într-un colț.

Bărbații au neajunsuri, însă, fericiți fiind.

EI nu simt fericirea. Niciodată. Lor le este egal. O simt doar când o pierd. Prin  lipsă.Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x