Definiție de fericire

 

Se-ntâmplă așa. Se-ntâmplă ca într-o zi să te trezești zâmbind fără motive clare; deși afară nu e soare, deși datoriile le ai tot neplătite, te trezești vesel și continui să fii vesel toata ziua.

Vesel poți fi de unul singur, azi sau maine, din senin.

Se vehiculează însă că fericirea n-ar fi același lucru, nici ușor de identificat nu e, căci nu știm exact ce inseamnă. E diferită pentru fiecare, fiecare dintre noi o definește în mod propriu.
Fericirea înseamnă un cumul de stări pozitive, nu? Întotdeauna, am identificat însă o bază comună: se spune că este în doi.

În timp am realizat însă că fericirea este veridică câteodată, și trăită în singurătate.
Doar că-i dam alt nume: împăcare de sine.
Când realizezi că ai devenit omul ce ți-ai dorit din copilărie să fii, adultul ce și-a adăugat de-a lungul timpului atribute ce le credea neapărat necesare pentru împlininirea personală, când ai făcut introspecție și ai discutat cu tine și te-ai pus de acord cu toate cele despre tine, când imaginea pe care o prezinți celorlalți când faci cunoștință cu ei, se suprapune perfect cu imaginea pe care ți-o prezinți și ție, realizezi că ești liniștit, împăcat cu tine. Sau fericit, dacă-ti place mai mult cum sună.

happy-couple-in-grass

Ce se-ntamplă atunci?
Păi dacă ești implicat într-o relatie, începi să observi. Să te observi pe tine, pe el/ea și apoi pe voi doi împreună ca un tot.
Un tot de fericire sau dimpotrivă.
Dacă partenerul tău a atins pragul de implinire personală, ca și tine, dacă a ajuns la impăcarea de sine și nu are frustrări nerezolvate, dacă stați pe un prag de fericire personală împlinită, sunteti fericiți si-n doi. Atunci se atinge un cumul de stări bune permanente, poți vorbi chiar de o fericire multiplă, de fericire la puterea a doua. Tu sau el și voi împreună , veți fi în acel moment capabili de a face lucruri mărețe în doi, precum ați reușit deja și separat.
Dacă dimpotrivă, unul dintre voi bâjbâie încă în autocunoaștere, dacă unul dintre voi rătăcește încă în a face alegeri, dacă unul dintre voi nu se cunoaște îndeajuns pentru a ști pentru sine ce dorințe sau nevoi sau calități trebuie să-și atribuie pentru a fi omul ce-și râvnea din copilărie să ajungă, se poate să intrați într-un impas.

Citeste si...  La o bârfă despre..bârfă!

Întotdeauna pentru a creiona o fericire in doi, e necesar să ai desenul ce-ți exprimă fericirea sau împlinirea personală.

Întotdeauna e important să fii fericit pentru tine, pentru ca abia apoi să fiți fericiți și împreună.

Ești fericit cu tine și pentru tine și abia apoi împreună cu el/ea.

Asta se-ntamplă cu fericirea asta. E complicată ce-i drept, dar odată deslușită e cel mai simplu și frumos lucru spre care poți accede.

E despre tine mai intâi, apoi devine despre voi.Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x