Copii

Sunt frumosi copiii. Se imprietenesc instinctual, n-au rautati principiale, nu judeca aparenta, n-au experiente trecute si urate si nici termeni de comparatie.

Ei sunt doar buni si curati.!

Imi place sa cred ca am inca atu-uri de copil… imi place sa vad in oameni inocenta, sa aleg prieteni calmi si nu razboinici, sa invat, sa ma cresc si sa ma educ intr-un spirit initiat si matur dar bland, cuminte si extrem de cumsecade.

Deochiul nu exista, cum nu exista vraji, cum nu exista nici limite in autocunoastere.Cum nu exista iad si nici viata de apoi…cum nu exista rai.

IMG_4827

Poti presupune va vei fi pedepsit sau rasplatit pentru cum te traiesti. Poti presupune o multime de lucruri care sa te multumeasca si sa-ti creeze principii, sa-ti creeze un cod al vietii tale…un cod, in care spre exemplu, eu mi-am dorit sa exploatez atribute de copil intr-o viata îmbrăcată  in adult.

Citeste si...  Sine public aparent

Anii ne tot trec. Si-ti stabilesc o varsta. Dar cine-ti stabileste varsta sufletului ? De ce nu crestem cu naivitate..de ce presupusul adult trebuie sa cunoasca legi, sa le-nvete si sa nu le-ncalce? De ce furam, spre exemplu,  de ce nu ne multumim sa respectam doar legea copilariei…? Nescrisa de altfel,  dai din umeri tu cand esti mic, intelegi ca n -ai parinti bogati si nici nu-ti pasa macar.

 Copilul este in esenta un matur. Copilul crede cand explici, copilul te asculta si invata, copilul rade ..copilul plange rar doar cand il doare…copilul nu are rani in suflet… copilul are rani fizice, zgarieturi..copilul stie ca azi e important… ieri e uitat… iar maine nu cunoaste …copilul traieste experienta inocentei..o creste frumos, asa cum i-o prezinti… copilul e alb si miroase pur!

De ce-l transformi? Ca n-ai cum altfel.Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x